Tri nove fabrike u Nišu

Bez autora
Feb 10 2011

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas u Nišu sa kompanijom "Sagem" ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija za izgradnju fabrike elektronskih brojila, a sa predstavnicima kompanije “Yura” memorandum o izgradnji treće po redu fabrike u Srbiji. Kompanija “Sagem” će pored električnih brojila u Nišu proizvoditi i televizijske dekodere i druge elektronske uređaje, a vrednost ove investicije iznosi 3,268 miliona evra. Tri nove fabrike u Nišu, francuska kompanija “Sagem”, južnokorejska kompanija “Yura” i italijanski “Dytech”, će uposliti 900 novih radnika, a gotovo celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu. Kako je najavljeno, treća fabrika južnokorejske kompanije “Yura” u Srbiji će početi da se gradi u aprilu. To će biti fabrika za proizvodnju kablova “Yura eltek” i u njoj će se zaposliti 300 radnika, a ukupna vrednost investicije iznosi osam miliona evra.

Tri nove fabrike u NišuPotpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas u Nišu sa kompanijom "Sagem" ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija za izgradnju fabrike elektronskih brojila, a sa predstavnicima kompanije “Yura” memorandum o izgradnji treće po redu fabrike u Srbiji.

Kompanija “Sagem” će pored električnih brojila u Nišu proizvoditi i televizijske dekodere i druge elektronske uređaje, a vrednost ove investicije iznosi 3,268 miliona evra.

Tri nove fabrike u Nišu, francuska kompanija “Sagem”, južnokorejska kompanija “Yura” i italijanski “Dytech”, će uposliti 900 novih radnika, a gotovo celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu.

Kako je najavljeno, treća fabrika južnokorejske kompanije “Yura” u Srbiji će početi da se gradi u aprilu. To će biti fabrika za proizvodnju kablova “Yura eltek” i u njoj će se zaposliti 300 radnika, a ukupna vrednost investicije iznosi osam miliona evra.

Na lokaciji buduće bescarinske zone u Donjem Međurovu danas je položen i kamen temeljac za izgradnju italijanske fabrike auto-komponenti “Dytech”, koja će zaposliti 403 nova radnika, a vrednost te investicije iznosi približno 13,3 miliona evra.

Na teritoriji Niša u toku je realizacija 17 novih investicija stranih kompanija, ukupne vrednosti približno 100 miliona evra, gde će posao naći 6.000 ljudi. Pored Kragujevca, koji će biti centar autoindustrije u Srbiji, Niš postaje drugi po značaju grad u zemlji koji je do sada privukao najveće investicije stranih ulagača. Dolazak velikog broja investitora u Niš za nepunih godinu dana rezultat je dvostruko većih podsticaja koje je izdvojila Vlada Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik